Over mij, Evelien van Dolder:

In 2006 rondde ik de bachelor opleiding Maatschappelijk Werk af. In die jaren werkte ik al als ambulant psychosociaal begeleider. Nadat ik mijn opleiding had afgerond, ben ik bij SGJ jeugdzorg gaan werken. 

In 2014 maakte ik de overstap naar de jeugdhulpverlening in Rotterdam. De doelgroep in Rotterdam (diverse andere culturen) trok mij erg aan. Intussen raakte ik naast deze baan steeds meer betrokken bij het werk onder vluchtelingen in ons land, en ben ik mij steeds meer gaan verdiepen en kwalificeren in de thema’s hechting en trauma. Begin 2016 heeft dit geresulteerd in het starten van mijn eigen praktijk. Zo is het mogelijk om me meer te blijven specificeren op wat ik belangrijk vindt in de behandelrelatie met de cliënt, en daarnaast mijn affiniteit en opgebouwde kennis en ervaring ten volle te te kunnen inzetten. 

In de achterliggende jaren heb ik me verder verdiept in de thema’s trauma, hechting en meervoudige problematiek. Daarnaast blijf ik me verdiepen in de achtergronden en culturen van de vluchtelingen die de afgelopen jaren in ons land zijn komen wonen.