Over mij, Evelien van Dolder:

In 2006 rondde ik de bachelor opleiding Maatschappelijk Werk af. In die jaren werkte ik al als ambulant psychosociaal begeleider. Nadat ik mijn opleiding had afgerond, ben ik bij SGJ gaan werken (het landelijke bureau christelijke jeugdzorg).

In 2014 maakte ik de overstap naar de jeugdhulpverlening in Rotterdam. De doelgroep in Rotterdam (diverse andere culturen) trok mij erg aan. Intussen raakte ik naast deze baan steeds meer betrokken bij het werk onder vluchtelingen in ons land. Mijn droom was om deze twee kanten te verenigen, en dat heeft gemaakt dat ik begin 2016 het besluit heb genomen om mijn eigen praktijk te starten. Zo kan ik én cliënten die onder de jeugdhulpverlening vallen begeleiden, én mijn affiniteit en opgebouwde kennis en ervaring onder vluchtelingen en andere culturen, benutten in mijn werk.

In de achterliggende jaren heb ik me verder verdiept in de thema’s trauma, hechting en psychopathologie. Daarnaast blijf ik me verdiepen in de achtergronden en culturen van de vluchtelingen die de afgelopen jaren in ons land zijn komen wonen.